Voor De Hoftoren maakten Elsa Stansfield en Madelon Hooykaas een lichtobject in het vide van de ministersvleugel op de vijfde verdieping. In het plafond bevindt zich een cilinder, met hierin 16 LED-lampen. Het licht dat de lampen geven verandert van kleur onder invloed van de windrichting en de windsnelheid rond het gebouw. De windkracht bepaalt de intensiteit van het licht, de windrichting bepaalt de kleur. De lampen zijn via een mengpaneel verbonden met een weerstation dat op het dak van het gebouw staat. De kleuren zijn een menging van rood, groen en blauw. Als je onder de lampen doorloopt of stil staat word je gekleurd door het licht.

Stansfield en Hooykaas: "Wij willen de wind van buiten naar binnen zichtbaar maken, op een plek waar mensen een moment stil kunnen zijn. Je hebt tijd nodig om het kunstwerk te ervaren en door de verandering van kleur zal de ervaring steeds anders zijn.

'No one has actually seen the wind. You could make a comparison with time. You see the effects of time, but not time itself'.